2 Haziran 2009 Salı

YKM’nin Tercihi SAP

Perakende sektöründe ilklerin öncüsü YKM, finansal raporlama ve planlama sistemlerini SAP ile yeniliyor.


Istanbul - Nisan 07, 2009 - Türkiye’de çok katlı mağazacılığın öncü ismi YKM, her geçen gün Türkiye genelinde mağazalarına bir yenisini ekleyerek güçlenmeye devam ediyor. Yılda 30 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan YKM, yüksek müşteri sadakat oranı ve binden fazla marka seçeneği ile Türkiye’nin “Fashion Retail” sektöründeki lider konumunu pekiştiriyor.

Perakende sektöründe 58 yıllık tecrübeye sahip olan YKM’nin, SAP Kurumsal Zeka ve Entegre Planlama çözümlerini devreye aldığı; projede çözüm ortağı olarak Accenture Danışmanlık görev alıyor. SAP Kurumsal Zeka ve Entegre Planlama projesi öncesinde YKM’de raporlama ve planlama alanında kullanılan bir çözüm bulunmuyordu. Bununla birlikte çeşitli dosyalar üzerinden manuel olarak yürütülen çalışmalar raporlama ve bütçeleme süreçlerinin etkin ve verimli bir biçimde yönetilememesiyle birlikte kullanıcıların rapor sonuçlarının analizine yeterince zaman ayıramamasına neden oluyordu.

Projenin ilk fazında manuel olarak yapılan veri toplama, dönüştürme ve uygunlaştırma aktiviteleri için harcanan efor ve zamanı en aza indirerek kullanıcıların doğru ve eksiksiz bilgiye tek bir noktadan zamanında erişmesi sağlandı. İkinci fazda ise Excel dosyaları üzerinde yürütülen planlama aktiviteleri, SAP Kurumsal Zeka (BI) uzantısı olan Entegre Planlama (IP) sistemine aktarıldı. Böylece daha hızlı, esnek ve kullanıcılar tarafından yönetilen planlama sistemi geliştirildi. Başarıyla sonuçlanan projede entegre bir planlama süreci benimsenerek tüm YKM bütçe süreci Entegre Planlama (IP) çözümü üzerinden etkin olarak yönetilmeye başlandı.

Hiç yorum yok: