4 Haziran 2009 Perşembe

Bakım Onarım Görev Listesi

Bir münferit BO faaliyetleri dizisini tanımlar. Bunlar, tekrarlanan faaliyetlerin standartlaştırılması, daha etkili biçimde planlanması, BO siparişleri ve planlarının yaratılmasında zaman tasarrufu sağlanması amacıyla kullanılabilir.

BO sisteminde, BO görev listeleri düzenli ve önlem amaçlı BO işleri için kullanılabilir. Görev listeleri, işlemler için hangi yedek parçaların ve araçların gerekli olduğunu ve aynı zamanda işin yürütülmesi için gereken zamanı belirtir.

Daha önce BO görev listeleri yaratılmış ise, aynı işlemlere başvurulacağı için, kolaylıkla BO siparişleri ve planları da yaratılabilir. Bu, tüm münferit işlemlerin bir BO görev listesinde önceden belirtildiği bir görev için BO siparişi yaratılırsa, BO siparişinde yalnızca bu görev listesini ve gerekli zamanları belirtmek gerektiği anlamına gelir. Münferit işlemleri, BO görev listelerinden kopyalandıkları için, girmek gerekmemektedir. Aynı görevlere kısa bir süre sonra yeniden ihtiyaç duyulursa, BO siparişini BO görev listesine referansla yeniden yaratmak mümkündür.

Strateji bazlı bakıma özel olarak iş planlaması yapılmadan önce stratejilerin oluşturulması gerekmektedir.

Hiç yorum yok: