4 Haziran 2009 Perşembe

SAP Product Lifecycle Management

Bilgi depoları. Süreç izolasyonu. Tasarım ve üretimin outsourcing. Bu, bir ürünü oluşturmak ya da ürünün bakımını yapmanın bir yolu mudur?
Ürün gelişimiyle, üretimle ve hizmetle ilgili olan herkese güncel bilgilere hızlı ve güvenli erişme imkânı veren entegre bir ortam sizin ihtiyacınız olan şeydir. SAP Product Lifecycle Management (SAP PLM) da size ihtiyaç duyduğunuz bütün bu özellikleri sağlar.
SAP PLM, birden fazla iş ortağı arasında işbirliğine dayalı mühendisliği, size özel ürün gelişimini, proje, varlık ve kalite yönetimini gerçekleştiren tek e- iş çözümüdür.
SAP PLM gelişme sürecindeki bütün katılımcıları entegre eder: tasarımcılar, tedarikçiler, üretimciler ve müşteriler. Böylece mühendislik düz bir değer zinciri olmaktan çıkar, ortak bir hedefe odaklanmış, üç boyutlu, iş birliğine dayalı bir topluluk halini alır.
SAP PLM, ekipman ve tesis performansını artırmak için proaktif kalite yönetimine ihtiyaç duyan her şirket için ideal çözümdür. Ayrıca bu çözüm, bakım maliyetlerinin ve ekipman güvenirliliğinin kârlılığı doğrudan etkilendiği bütün sektörler için idealdir.
İşte bu yüzden dünya çapındaki en başarılı 3200’den fazla şirket SAP PLM’i seçmiştir. myPLM’in şirketinize ne gibi avantajlar sağlayacağını görmek için SAP Business Maps’e bakınız: SAP PLM rol temelli bir çözüm portalı olan SAP Enterprise Portal aracılığıyla sağlanır. Böylece çalışanlarınız işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları dahili ve harici içeriğe, uygulamalara ve hizmetlere kullanışlı, Web üzerinden erişimebilirler.

SAP Product Lifecycle Management (SAP PLM) entegre bir ürün ve varlık yönetimi için ihtiyacınız olan bütün işlevselliği size sunar. Temel özellikler arasında aşağıdakiler yer alır:
Life-cycle data management -- Ürün ömrü boyunca özellikleri , malzeme faturalarını, veri dağıtımını ve kaynak verilerini, proje yapıları ve ilgili teknik dökümantasyonu yönetmek için uygun bir ortam sağlar.
Program and project management -- Bütün ürün geliştirme sürecini planlayabilme, yönetebilme ve kontrol edebilmeniz için ileri düzeyde özellikler sunar.
Life-cycle collaboration -- Sanal geliştirme/programlama ekipleri arasındaki proje planları, dökümanlar, ve ürün yapıları gibi bilgileri iletmek için XML tabanlı Web standartlarını kullanarak işbirliğine dayalı mühendisliği ve proje yönetimini destekler.
Quality management -- Bütün ürün ömrü süresince her bir sektör için entegre bir kalite yönetimi sağlar.
Asset life-cycle management -- Kurum varlıkları yönetim sisteminin bütün öğelerini kapsayarak maddi varlıkları ve ekipmanı yönetir.
Environment, health, and safety -- İş süreçlerini hükümet düzenlemeleriyle uyumlu hale getirerek çevre, sağlık, güvenlik gibi konularda çözümler sunar. SAP PLM, esnekliği ve diğer programlarla çalışabilme özelliğini sağlayabilmek için HTML, XML, and Wireless Application Protocol (WAP) gibi sektör standartlarından faydalanan açık bir teknoloji çerçevesi üzerinde oluşturulmuştur. Ayrıca, mobil ve avuçiçi cihazlar yoluyla sağlanan iletişim sayesinde ürün bilgilerine istediğiniz zaman, istediğiniz yerden erişebilirsiniz.

SAP Product Lifecycle Management (SAP PLM) size, ürün ve varlık ömrü boyunca bütün ürünleri ve projeleri yönetebilmenize, izleyebilmenize ve denetleyebilmenize olanak sağlayan işbirliğine dayalı bir ortam sunar. SAP PLM ayrıca ürün ve varlık bilgisini hızlı ve kolay bir biçimde iletebilmenizi sağlar. Böylece tasarım, üretim ve bakım arasında sıkı bir bağlantı oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Süreçlerin kusursuz bir biçimde entegrasyonu sayesinde bilgilerin kopyalanmasını önleyebilir, ürün gelişimini ve varlık yönetimini tam olarak denetim altında tutabilirsiniz. Genişletilmiş tedarik zinciri boyunca ürün tasarımı, varlık yönetimi ve hizmet konusunda yapılan işbirliği, ürün kalitesinin artmasına ve müşteri gereksinimlerini karşılama konusunda daha fazla esnekliğe olanak tanır.
SAP PLM size aşağıdaki olanakları sunar:
Doğru bilgiyi bulma -- Kurum içinde ve dışında, ürün gelişimiyle ilgili olan herkese güncel bilgilere hızlı ve güvenli erişme olanağı verir.
İş ortaklarını dahil etme -- Siz ve iş ortaklarınız ürünlerin ve projelerin tasarımı, yönetimi ve bakımı konusunda işbirliği yapabilirsiniz.
Ekipman ve tesis performansını artırma -- Ekipman planlaması, satınalma, işlem, bakım ve değiştirme süreçlerini tam bir denetim altına alabilirsiniz.
Alınan derslerden faydalanma -- Daha önceki projelere ve önceden tanımlanmış şablonlara başvurmak, insan kaynaklarını ve maddi kaynakları en verimli biçimde birleştirebilmenize olanak tanır.
Değişiklikleri yönetme ve denetleme -- Müşteri taleplerinden, onaylanmış ürün siparişlerindeki tasarım değişikliklerine kadar yapılan bütün değişiklikler denetiminiz altındadır.
Tam Bir Ürün Ömrü Çözümü
SAP PLM size tam bir çözüm sunduğu için, ilk tasarım fikrinden ve üretimden, ürünün piyasadan kalktığı zamana dek ürünle ilgili bütün bilgileri yönetebilirsiniz. Birden çok iş ortağı arasında oluşan işbirliğine dayalı mühendislik ve proje yönetimi sayesinde süreçleri hızlandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: