2 Haziran 2009 Salı

Malzeme İhtiyaç Planlaması(MIP) Nedir?

Malzeme İhtiyaç Planlamasının (MİP) ana işlevi stok düzeylerini izlemek, doğru malzemelerin doğru zamanda doğru yerde olduğundan emin olmak ve bir eksiklik ortaya çıkarsa ilgili sipariş önerilerini otomatik olarak yaratmaktır. Malzeme ihtiyaç planlamasında sistem, herhangi bir zamanda açık ortaya çıktığını veya çıkabileceğini belirlemek için satınalmadan veya üretimden planlanan kullanılabilir stoku ve girişleri, planlı ihtiyaçlarla karşılaştırır. Malzeme açığı durumunda, kullanılabilir stok gerekli tarihte gerekli miktardan azsa, sistem malzemeyi tedarik etmek veya üretmek için bir sipariş önerisi yaratır.

SAP All-in-One Package, ‘planlı belirleyici’ olarak bilinen planlamayı destekler. Bu planlamada hem alınan gerçek müşteri siparişleri hem de satış tahminleri bu net ihtiyaç hesaplamasında dikkate alınır. Birçok şirket sadece sipariş üzerine üretim veya tahmin üzerine üretim yapmadığından, genellikle bazı malzemelerin bileşen gruplarını önceden üretmek veya uzun vadeli bileşenleri tedarik etmek zorundadır. ‘Son montajla planlama’ stratejisi, en yüksek düzeydeki müşteri hizmetlerini karşılamanızı sağlayan klasik bir MİPII planlama stratejisidir. Satış tahminleri uzun vadeli bileşenler tedarik ederek üretime yönelik hazırlık için gerekli olan görünürlüğü sağlar; böylece bileşenler gerektiği zamanda gerektiği şekilde son montaj için kullanılır. Müşteri siparişleri alındığında tahminler, tahminin bakımının yapıldığı dönem için kullanılır. Müşteri siparişi miktarları tahmini miktarlardan fazlaysa, bu öngörülemeyen ‘fazla’ talep de sonraki MİP çalıştırmasında planlanır.

Zaman ızgarası işlemesine sahip MİP planlaması da desteklenir. Bu, üretim veya tedarik departmanları tarafından üzerinde anlaşılan tipik olarak tanımlı bağlayıcı zaman ufkuna sahip olan malzemeler için kullanılır; bu zaman ufku içinde MİP planlama çalıştırması tarafından sistemde hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. Bu bağlayıcı dönem içerisinde sistem sipariş önerilerini otomatik olarak doğrudan yapmaz, ancak planlayıcıya, ihtiyaç termininin karşılanması gerekiyorsa bunlar üzerine önerilerde bulunur.

Yeniden sipariş seviyesi mantığı kullanılarak, tüketime dayalı planlama da desteklenir. Yeniden sipariş seviyeleri her malzeme / üretim yeri bileşimi için gerektiği şekilde ayarlanabilir. Bu yeniden sipariş seviyesine uyulmadığında MİP, stok düzeyini yeniden sipariş seviyesine geri getirmek için bir tedarik önerisi yaratır, ancak yine de parti büyüklüğü stratejisine göre ayarlanan sınırlara uyulur. Bu eksik stok giderilirken, müşteri siparişleri veya rezervasyonlar gibi gelecek harici ihtiyaçları garanti etmek için bir planlama stratejisi seçmek de mümkündür. Bu özellikle müşteri siparişlerinin ‘yüksek’ olduğu varsayıldığında veya müşteri siparişleri anormal talep olarak görüldüğünde anahtardır. Yeniden sipariş seviyesi genellikle talebin dalgalanmadığı ve tahmine gerek olmayan düşük değerli malzemeler için kullanılır.

2 yorum:

PlutoTrust dedi ki...

İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
İletişim:
e-posta: creditcentercorp.usa@gmail.com
whatsapp: +1 (847) 453 9904

Unknown dedi ki...

Benim adım Rusya'dan Bayan Nadia Albert, Ve ben bugün Kredi ödünç alan Bay Russ Harry'nin yardımıyla mutlu bir kadınım. Kredi arayan herkesi bu Kredi şirketine yönlendireceğim. Bana ve aileme mutluluk verdi, 2 çocuklu bekar bir anne olduğum için hayatımın her yerine başlamak için 500.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. 500.000,00 ABD Doları, düşük bir oranda. O, Tanrı'dan korkan bir adamdır, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi geri ödeyecekseniz lütfen onunla iletişime geçin E-posta yoluyla Elegantloanfirm@hotmail.com / Whatsapp numarası + 393511617486