27 Temmuz 2011 Çarşamba

SAP, SİGORTA DÜNYASININ LİDERLERİNİ BULUŞTURDU

Dünyanın en büyük 20 sigorta şirketinin 19’unda ve dünya çapında 700’ün üzerinde sigorta şirketinde var olarak benzersiz bir tecrübeye sahip olan SAP, 24 Haziran Cuma günü gerçekleştirdiği zirveyle sigorta sektöründeki global tecrübesini Türkiye’ye taşıma yönünde önemli bir adım attı. Türk sigortacılık sektörünün üst düzey yöneticilerini özel bir zirveyle bir araya getiren SAP, sigortacılık alanındaki global tecrübelerini aktararak yeni Türk Ticaret Kanunu’na yönelik gerçekleştirilen yerelleştirme çalışmalarını da Türk sigortacılık dünyasının liderleriyle paylaştı.






Istanbul - Temmuz 01, 2011 - Dünyanın lider Kurumsal Uygulama Yazılımları sağlayıcısı SAP, 24 Haziran 2011 Cuma günü düzenlediği özel bir etkinlikle Türk sigortacılık dünyasının üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi. SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker’in açılışını yaptığı etkinlikte SAP Sigortacılık Global Direktörü Marc Kamphaussen de yaptığı sunumla SAP’nin sigorta sektörüne bakışını ve çözüm yaklaşımını sundu. Dünyanın en büyük 20 sigorta şirketinin 19’unda ve dünya çapında 700’ün üzerinde sigorta şirketinde var olarak benzersiz bir tecrübeye sahip olan SAP, toplantıda Türk sigortacılık dünyasının liderlerine, dünya çapında gerçekleştirilen yeni uygulamalar ve teknolojiler hakkında bilgi verdi; yeni Türk Ticaret Kanunu’na yönelik Türkiye’de gerçekleştirilen yerelleştirme çalışmalarını anlattı.



“Türk sigortacılık pazarını büyüteceğiz”

Zirvede bir konuşma yapan SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker, sigorta sektöründe benzer aşamalardan geçerek olgunlaşan Avrupa ve ABD gibi pazarlarda elde ettikleri tecrübeleri Türkiye’ye taşıdıklarını belirterek şunları söyledi: “Sigorta sektörünü ciddiye alıyoruz, yatırım yapıyoruz. Kendi organizasyonumuzda yaptığımız yatırımlar ile global sigorta tecrübesini birleştirip Türkiye’ye transfer ediyoruz ve Türkiye mevzuatına uyum konularında çalışıyoruz. Bu noktada yalnızca sunduğumuz çözümlere değil, sektörün yüz yüze olduğu sorunlara da odaklandığımızı belirtmek isterim. SAP olarak sektörün gelişmesi bizim için çok önemli. Bu sebeple yalnızca sigorta şirketleri ile değil, regülasyonları düzenleyen kurumlarla da çalışarak sektörün gereksinimlerini ve önceliklerini analiz ediyoruz. Sektör tecrübemiz ile reasüranstan hasar optimizasyonuna, finanstan pazarlamaya, risk yönetiminden bütçe planlamaya, tahsilat ve ödemelerden müşteri/acente ilişkileri yönetimine varan geniş bir yelpazede çözüm sunuyoruz.”



Zirvede SAP’nin global tecrübesi ile sigorta sektörüne bakışını ve çözüm yaklaşımını sunarak konuyu Hasar Yönetimi ve Finansal Varlık yönetimi başlıkları altında inceleyen SAP Sigortacılık Global Direktörü Marc Kamphaussen ise Türk sigorta dünyasına yönelik çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Süreçlere odaklanan bir şirket olarak, bugün iş birimlerinin gereksinimleri ile örtüşen onlarca özelleştirilmiş çözüm sunuyoruz. Dünya çapındaki tecrübelerimizi ileri teknoloji ile biraraya getirerek sigortacılıkta yenilikçi yaklaşımlar ortaya koyuyoruz. SAP olarak Türkiye’de hizmet veren lokal çözüm sağlayıcılar ile işbirliği yaparak ve global bilgi ve tecrübemizi onlarla paylaşarak Türk sigorta ekosistemine de katkıda bulunuyoruz. Böylece yerel gereksinimlere hızlı adapte olarak ve entegrasyon sürecini kısaltarak müşterilerimize değer katıyoruz.”



Sigorta şirketleri SAP ile 4 milyon pound tasarruf ediyor

SAP’nin sektördeki global liderliğini yaptığı Ar-Ge çalışmalarına borçlu olduğunu söyleyen Marc Kamphaussen toplantıda yaptığı sunumda önemli rakamları da paylaştı: “SAP olarak bugüne dek Ar-Ge’ye 1,7 milyar euro yatırım yaptık. Dahası dünya çapındaki 53.513 çalışanımızın 15.000’den fazlası Ar-Ge alanındaki çalışanlarımızdan oluşuyor. Bu da bize sigortacılık dahil, her sektörde sektörünün en iyi çözümlere sahip olma şansı veriyor. Örneğin, sigortacılık ürün yelpazemizin en önemli parçalarından biri olan SAP Hasar Yönetimi Çözümü ile şirketler operasyonel giderlerinden aylık 4 milyon pound tasarruf ediyor ve daha ilk aşamada 6 ay içinde yatırımın geri dönüşünü almaya başlıyorlar. SAP Hasar Yönetimi Çözümü, kurumların BT maliyetlerini %20 ila %30 arasında azaltarak 10 yıl içinde 13,9 milyon pound tasarruf etmesini de sağlamış bulunuyor. Elde edilen bu somut sonuçlar SAP’nin neden sigortacılık sektöründe lider olabildiğini özetliyor.”



Sigorta dünyasının tercihi A’dan Z’ye SAP çözümleri

SAP, sigorta sektörüne temel sigorta çözümlerinden arka ofis uygulamalarına, teknoloji platformlarından iş zekası ve CRM uygulamalarına kadar çok geniş bir yelpazede uçtan uca çözümler sunuyor. En iyi iş süreci uygulamalarının öncüsü ve geliştiricisi olan SAP, sektörel çözümleri arasında stratejik öneme sahip sigorta sektörüne özgü süreçlerini geliştirmeye devam ediyor ve ekosisteminde 25’ten fazla iş ortağıyla sigorta sektörüne her anlamda esneklik ve uzmanlık sağlıyor.



SAP, bugün aralarında Aegon, Achmea, Allianz, Aviva, AXA, Capita, Ergo, Mapfre, Groupama, ING, MunichRE, SwissRE, Standard Life, Zurich gibi global şirketlerin de bulunduğu kurumlara sigorta çözümleri sunan dünyanın lider kurumsal yazılım sağlayıcısı olarak öne çıkıyor. SAP çözümleri global şirketlerin Türkiye’deki ofisleri tarafından da kullanılıyor.



SAP sigorta kurumlarına, ana sigortacılık alanında Hasar Yönetimi, Poliçe Yönetimi, Reasürans, Teşvik ve Komisyon Yönetimi, Tahsilat ve Ödeme, Finansal Varlık Yönetimi, Solvency gibi çözümlerin yanı sıra, insan kaynakları ya da satın alma gibi kurumsallaşma ve uyum sürecinde onlara destek olacak çözümler de sunmaktadır.



SAP’nin kurumsal yazılımlar alanındaki en son yeniliklerini www.sap.com/turkey adresinden öğrenebilirsiniz. SAP Sigortacılık Global Direktörü Marc Kamphaussen’in zirvede yaptığı sunumu buradaki bağlantıdan indirerek SAP sigortacılık uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok: