27 Temmuz 2011 Çarşamba

AYDINLI GRUP’UN TEKNOLOJİSİNİ ELSYS DOKUYACAK

Türkiye hazır giyim sektörünün öncü kuruluşlarından Aydınlı Grup, Elsys danışmanlığında başlattığı SAP Mağazacılık ve Kurumsal Kaynak Planlama projeleriyle tüm süreçlerini tek çatıdan yönetecek.






Istanbul - Temmuz 01, 2011 - Ortadoğu’dan Balkanlar’a uzanan geniş bir coğrafyada üretim ve satışını gerçekleştirdiği dünyaca ünlü moda markaları Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo Assn.’i Türk tasarım ve üretiminin üstün özellikleriyle buluşturan Aydınlı Grup, Elsys danışmanlığında SAP Mağazacılık ve Kurumsal Kaynak Planlama sistemlerine geçiyor.

Türkiye’de 180 ve yurtdışında 76 olmak üzere toplam 256 mağazasında milyonlarca tüketiciye şıklığı, kaliteyi ve günün moda tasarımlarını bir arada sunan Aydınlı Grup, SAP ERP projesiyle, bölümlerin kullandığı programların entegre olmasını sağlayacak, raporlamalarda zaman ve işgücü kaybını önleyecek, veri tutarsızlıklarını giderecek, departmanlararası bilgi akışını standart hale getirecek, kurumsal bilgi birikimini merkezi veritabanında birleştirecek, kontrollü yetkilendirmeyle bilgiyi koruyacak, maliyetlerini ürün bazında hesaplayacak, iş hacmi ve müşteri potansiyelindeki büyümeyle gelişen ihracat pazarlarında müşteri beklentilerini karşılayabilecek.



Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan, proje hakkında şunları söyledi: “Kurumumuz genelinde entegre ve tutarlı bir yazılım altyapısı kurarak tüm girdi ve çıktıların birbiriyle uyumlu olmasını hedefliyoruz. Önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz SAP ERP projesi için dünya çapında büyük şirketlerin kullandığı SAP yazılımını ve uluslararası başarılarıyla kendini kanıtlamış Elsys uzmanlığını tercih ettik. Amacımız, Aydınlı Grup’ta tekstil, konfeksiyon ve mağazacılık sektörü açısından referans bir projeye imza atmak.”



Elsys Genel Müdürü Savaş Komban ise projenin hedeflerini şöyle özetledi: “Her tür sürecin standart hale getirileceği, tüm verilerin güvenliğinin sağlanacağı, bütün çıktıların tek kaynaktan elde edileceği ve şirket içindeki yetki ve prosedürlerin tanımlanıp disiplin altına alınacağı Aydınlı ERP ve Mağazacılık projeleri için Elsys’in sektörel uzmanlığı ve SAP’nin başarısı kanıtlanmış proje uygulama metodolojileri kullanılacak.”



Proje kapsamında Mali İşler, Tedarik ve Lojistik Yürütme, Üretim Planlama ve Kontrol, Satış ve Dağıtım, Mağazacılık, Maliyet Muhasebesi, Kalite Yönetimi ve Bakım Yönetimi modülleri uygulanacak.



İK’dan ERP’ye

Aydınlı Grup, Elsys çözüm ortaklığıyla SAP kurumsal yazılım çözümlerine öncelikle SAP İK projesini başarıyla canlı kullanıma alarak geçmişti. 2 bin 500 personeline ait İK (İnsan Kaynakları) veri ve süreçlerinin tek bir yerden takip edilmesini sağlayan projeyle, personel ana verisinden işe alıma kadar tüm süreçler entegre edilmişti.



Aydınlı Grup hakkında

1965 yılında “Aydınlı Yerli Mallar” adıyla İstanbul Fatih'te ilk mağazasını açan ve 1989 yılında Aydınlı Hazır Giyim’in kurulmasıyla büyümesini sürdüren Aydınlı Grup, 1993 yılında Pierre Cardin, 1995 yılında Cacharel ve 1997 yılında U.S. Polo Assn. markalarının lisans haklarını aldı. Aydınlı Grup, bugün Türkiye’de 180 ve yurtdışında 76 mağaza olmak üzere toplam 256 mağazası ile hazır giyim sektörünün önde gelen firmalarından biri.



Aydınlı Grup, 2.500 çalışanıyla hazır giyimde elde ettiği bu başarı ve deneyimi 2008 yılında inşaat sektörüne de taşıdı ve Aydınlı İnşaat Turizm San. ve A.Ş.'yi kurarak, Türkiye'nin güneş enerjisinden elektrik üreten ilk konut projesi Solarkent'i hayata geçirdi.



2010 yılını 318 milyon TL ciroyla kapatan Aydınlı Grup, İstanbul Sanayi Odası'nın “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 2010 yılında bir önceki yıla göre 83 sıra birden yükselerek 299. sıraya yerleşti.

Hiç yorum yok: