26 Temmuz 2011 Salı

SAP HANA™ ARTIK HAZIR!

Istanbul - Temmuz 01, 2011 - SAP AG, 21 Haziran 2011 tarihinde SAP HANA™ yazılımının müşterilerin kullanımına hazır olduğunu duyurdu. Bu uygulama, SAP in-memory teknolojisi ile yeni nesil analitik ve iş uygulamalarını müjdeliyor. İlk olarak 2010 baharında adından bahsedilen HANA, söz verildiği gibi 2011 Haziran’ında genel kullanıma sunulmuştur.




SAP HANA, şirketlerin mevcut iş sorunlarını yeniden düşünmeye ve yenileriyle mücadele etmeye yarayan gerçek zamanlı yeni bir yaklaşım sunuyor. SAP HANA ile müşteriler, yeni nesil analitik imkanlarla kurumsal ihtiyaçlarına farklı bakış açılarıyla yaklaşabilir, benzersiz yeni uygulamalar geliştirebilirler ve mevcut SAP çözümlerini geliştirebilirler.

Örneğin, bir müşterimiz karlılığını ve gelir ve maliyet verilerini kullanarak, proje bazında marjlarını artırmak için SAP HANA kullanarak gerçek zamanlı simülasyonlar çalıştırıyor. Taşımacılık şirketleri için BT hizmeti veren başka bir müşterimiz, taksi şirketlerinin daha verimli ve gerçek zamanlı olarak yönlendirilmesi için, bir saniye içinde 360 milyon trafik kaydı içinde arama yapmaya olanak tanıyan SAP HANA’yı kullanıyor. Buna ek olarak, birçok müşteri SAP’ye ait olan ve olmayan diğer verileri çekmek için SAP HANA kullanıyor. Örneğin, bir Fortune 100 şirketi üretim ortaklarından gelen non-SAP uygulama verilerini harmanlamak için SAP HANA kullanıyor.



SAP, kurumsal yazılımlarını HANA ile dönüştürecek ve tüm ürün portföyünü yenileyecektir. HANA bir üründen öte, yeni uygulamalar geliştirmek için bambaşka bir bakış açısıdır.



Buğra Tezer



SAP Türkiye



İş Analitiği ve Teknoloji Danışmanı

Hiç yorum yok: