13 Temmuz 2008 Pazar

ERP’de liderin ismi SAP

İnterpromedya tarafından açıklanan Türkiye’nin “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” 2007 yılı sonuçlarına göre yazılım ana kategorisinde SAP, 48 şirketin değerlendirildiği listede geçen seneki ERP yazılım gelirlerindeki Türkiye birinciliğini sürdürdü.
Istanbul - Temmuz 03, 2008 - Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasında 2007 yılının pazar lideri ilan edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde, 30 Haziran 2008 Pazartesi günü İnterpromedya tarafından yapılan Bilişim 500 şirketi araştırmasının 2007 yılı sonuçları, düzenlenen törenle açıklandı. Araştırmada, SAP Türkiye, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) kategorisinde geçen sene olduğu gibi bu sene de, Türkiye’de en çok gelir elde eden şirket seçildi.

Bilişim 500 şirketi sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan SAP Türkiye Çözüm Mühendisi Uğur Candan; “Türkiye’de ERP alanında liderliğimizin bağımsız bir araştırma sonucu ile tescil edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılı sonucun ortaya çıkmasında katkısı olan değerli iş ortaklarımıza ve SAP çözümlerini tercih eden müşterilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu sonuç, ihtiyaç ve isteklerine eksiksiz karşılık vermeye çalıştığımız müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın bize duyduğu güveni açıkça yansıtıyor” şeklinde konuştu.

İnterpromedya Pazarlama Hizmetleri ve Araştırma Grubu tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda şirketler, toplam 4 ana kategori ve 46 alt kategoride satış gelirlerine göre değerlendirildi. Yazılım ana kategorisinin altında yer alan ERP yazılımı kategorisi; geliştirilen veya satılan kurumsal kaynak planlama yazılımlarından elde edilen gelirleri kapsıyor. Araştırmada, Türkiye’de yazılım pazarının yüzde 43 ile toplam bilişim pazarının üstünde büyüdüğü belirtiliyor.

Hiç yorum yok: