13 Temmuz 2008 Pazar

STFA SAP çözümlerini seçti

Türkiye’nin en büyük inşaat-taahüt şirketlerinden STFA Grubu'nda STFA Deniz İnşaat, SAP Business All-in-One çözümü “Solution Project” ile yeni bir döneme başlıyor.
Istanbul - Temmuz 03, 2008 - Türkiye’deki taahhüt sektörünün yurtdışına açılmasına öncülük eden ve dünya çapında inşaat projelerine imza atan İstanbul merkezli STFA Grubu 1938 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Solution Project’in proje yapısı sayesinde tüm şantiyelerini tek merkezden online takip ederek ve iş süreçlerini hızlandırarak verimliliğini arttırmayı hedefleyen STFA Deniz İnşaat, Çözümevi Danışmanlık ekibinin sektördeki tecrübesiyle iş gücünü birleştiriyor.
SAP Business All-in-One çözümü olan “Solution Project” uygulaması, Çözümevi tarafından iki yıllık AR-GE çalışması sonucunda hazırlanmış ve Çözümevi’nin sektörel uygulamalar konusundaki deneyimi ışığında beklentileri karşılayacak şekilde oluşturulmuştu.

STFA Deniz İnşaat için Temmuz ayında başlayan projenin Ocak 2009 itibariyle devreye alınması planlanıyor. Proje kapsamında mali muhasebe, nakit akışı, kar merkezleri muhasebesi, primavera entegrasyonu, satınalma ve stok, teklif hazırlama, proje maliyetleri, gelirleri, iş ilerleme analizleri ve raporlamaları, proje dokümanlarının dijital ortamda saklanması ve kullanılması, insan kaynakları, bordro, ekipman bakım onarım gibi STFA’nın A’dan Z’ye tüm iş süreçlerinin SAP sistemiyle entegrasyonu ve iyileştirilmesi hedefleniyor.

Çözümevi tarafından sektöre özel geliştirilen Hakediş Add-on’u da Solution Project uygulaması içinde yer alıyor. Çözümevi Danışmanlık, sektörün diğer öncü firmalarında da bu uygulamayı yaygınlaştırmayı hedefliyor.

ERP’de liderin ismi SAP

İnterpromedya tarafından açıklanan Türkiye’nin “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” 2007 yılı sonuçlarına göre yazılım ana kategorisinde SAP, 48 şirketin değerlendirildiği listede geçen seneki ERP yazılım gelirlerindeki Türkiye birinciliğini sürdürdü.
Istanbul - Temmuz 03, 2008 - Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasında 2007 yılının pazar lideri ilan edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde, 30 Haziran 2008 Pazartesi günü İnterpromedya tarafından yapılan Bilişim 500 şirketi araştırmasının 2007 yılı sonuçları, düzenlenen törenle açıklandı. Araştırmada, SAP Türkiye, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) kategorisinde geçen sene olduğu gibi bu sene de, Türkiye’de en çok gelir elde eden şirket seçildi.

Bilişim 500 şirketi sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan SAP Türkiye Çözüm Mühendisi Uğur Candan; “Türkiye’de ERP alanında liderliğimizin bağımsız bir araştırma sonucu ile tescil edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılı sonucun ortaya çıkmasında katkısı olan değerli iş ortaklarımıza ve SAP çözümlerini tercih eden müşterilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu sonuç, ihtiyaç ve isteklerine eksiksiz karşılık vermeye çalıştığımız müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın bize duyduğu güveni açıkça yansıtıyor” şeklinde konuştu.

İnterpromedya Pazarlama Hizmetleri ve Araştırma Grubu tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda şirketler, toplam 4 ana kategori ve 46 alt kategoride satış gelirlerine göre değerlendirildi. Yazılım ana kategorisinin altında yer alan ERP yazılımı kategorisi; geliştirilen veya satılan kurumsal kaynak planlama yazılımlarından elde edilen gelirleri kapsıyor. Araştırmada, Türkiye’de yazılım pazarının yüzde 43 ile toplam bilişim pazarının üstünde büyüdüğü belirtiliyor.